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 BÖKER COTTAGE CRAFT Larding Knife Carbon Steel Plum Wood

BÖKER
Model: 130499
GTIN/EAN: 4045011216756
Manufacturer:
BÖKER
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 BÖKER COTTAGE CRAFT Larding Knife Carbon Steel Plum Wood
 BÖKER COTTAGE CRAFT Larding Knife Carbon Steel Plum Wood
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 BÖKER COTTAGE CRAFT Larding Knife Carbon Steel Plum Wood

Total length 20.8 cm
Blade length 11.3 cm
Weight 43 g
Blade thickness 1.9 mm
Blade material C75, carbon steel non-stainless 
Handle material plum wood
customs tariff no. 82119200
Manufacturer BÖKER
Search words office knife, vegetable knife, fruit knife, small chef's knife, kitchen knife

Since the 14th century, the so-called Kotten have shaped the history of the blade town of Solingen. Pure water power was used to drive the massive whetstones and sharpen the world-famous blades by hand. The Böker Cottage-Craft series of chef's knives impressively continues the legacy of this traditional craftsmanship and convinces with a carefully chosen selection of classic materials. Particularly noteworthy is the use of C75 stainless carbon steel, which forms the typical blue-grey patina after only a short period of use. The local plum wood used for the handle scales is hard, dense and fine-pored, showing an even structure and a striking colour spectrum. Following the centuries-old tradition of Solingen knife making, the handle scales are mounted on the continuous tang of the blade with solid brass rivets.

The lard knife, or all-purpose knife, is a very handy mixture of a chef's knife and a paring knife. The most common use of the all-purpose knife in the kitchen is processing fruit and vegetables, which can be both peeled and cut with it. But smaller pieces of fish and meat can also be cut easily with it. Since the knife, which is ground on both sides, is used very often, it should not be missing from any kitchen.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
This Product was added to our catalogue on 06/02/2023.

Hersteller

BÖKER
Heinr. Böker Baumwerk GmbH
Schützenstr. 30
42659 Solingen
Tel. +49 212 4012-0
E-Mail: info@boker.de
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Böker Plus - die Böker Innovationsmarke. Funktions- und Einsatzmesser, die für den professionellen Anwender in Zusammenarbeit mit international anerkannten Experten aus Militär, Polizei und Security entwickelt und erprobt wurden. Böker Plus Einsatzmesser sind innovativ in Funktion und Design sowie garantiert praxistauglich für den täglichen Einsatz. Konzeption, Design und Konstruktion in Solingen, Fertigung - wenn nicht anders angegeben - in Taiwan oder China.
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Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.
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