FRIEDRICH HERDER ABR. SOHN - PIKAS carving set 3 pieces Article number SET.0003.POM
Gillset consisting of :
1 carving fork
1 carving knife
1 wooden box
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serie PIKAS 1727 Ham knife 20,5 cm Article No. 8113.210.POM
Total length 32.5 cm
Blade length 20,5 cm
Blade material X50CrMoV15 chrome-molybdenum-vanadium steel forged, stainless
Blade shape medium pointed
Blade height 3.0 cm
Blade thickness 2.0 mm
Hardness 58 Rockwell
Handle length 11.5 cm
Handle material POM in black, ergonomic shape, triple riveted in brass
Special feature PIKAS emblem in brass
Weight 155 gram
Manufacturer FRIEDRICH HERDER ABRAHAM SOHN, Solingen, Germany
FRIEDRICH HERDER ABR. SOHN - PIKAS Barbecue Fork Article Number 8114.155.POM
Total length 27,5 cm
Handle length 12.0 cm
Fork length 12.0 cm
Length to handle 15,5 cm
Handle material POM in black, ergonomic shape, triple-riveted in brass
Special feature PIKAS emblem in brass, sturdy forging
Weight 126 gram
Manufacturer FRIEDRICH HERDER ABRAHAM SOHN, Solingen, Germany
Hand washing obligatory
Search words meat fork, barbecue fork, carving fork, kitchen fork
This barbecue set with a high-quality meat fork and a first-class knife is an absolute must-have for all barbecue enthusiasts! With the high-quality meat fork, the grilled food can be turned and served effortlessly. The robust tines ensure a secure grip and absolute precision. The knife in this set is of outstanding quality with an extremely sharp blade for precise cutting of juicy steaks, tender poultry and fresh vegetables. With the matching wooden case, the barbecue set is always ready to hand.
Questions?
Susann Frécôt
kontakt@scharferladen.de
This Product was added to our catalogue on 23/10/2023.
Hersteller
FRIEDRICH HERDER
Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH- Ob. Dammstraße 18, 42653 Solingen- 0212 230220
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.