Friedr. Herder Abr. Sohn Vegetable knife set coral wood carbon steel Article No. Set.0003.CS.PADOUK.BLUMEN
Kitchen knife set consisting of:
1. paring knife bird's beak curved.
blade 6,5 cm, total length 17 cm
2.paring knife, straight cut
blade 8,5 cm, total length 17 cm
total length 19.0 cm
3. paring knife medium pointed
blade 9,0 cm, total length 19,5 cm
Blade material carbon steel, non-stainless
hardness 56-57 Rockwell
Style Zöppken
Grinding Solingen thin grind, finely fluted
handle material coral wood padouk wood in red color, double riveted with brass
Manufacturer Friedr. Herder Abr. Sohn, Solingen, Germany
Special feature decorated blade with the Pikas stamp
hand wash obligatory
4. packing wooden box 22 x 8,5 cm. Height 2 cm
Keywords kitchen knife, wooden handle, carbon steel, wooden box, redwood, coralwood
The reinterpretation of the classic Solingen Zöppken goes into the next round.
The Zöppken Style is now available as a set of 3 with different blade shapes - for different insertion
different areas of use - , decorations and wood variants. Each of the three knives comes in a high-quality wooden case made of domestic mas
sive red beech, which perfectly presents the sharp friends in your kitchen or simply offers a safe storage in your drawer.
With the Zöppken Style Set you are equipped for every cooking task. The non-stainless blades are sharp for a long time and easy to resharpen yourself.
Questions?
Susann Frécôt
kontakt@scharferladen.de
This Product was added to our catalogue on 10/03/2023.
Hersteller
FRIEDRICH HERDER
Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH- Ob. Dammstraße 18, 42653 Solingen- 0212 230220
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.