Friedrich Herder Abraham Sohn Paring Knife Cherry wood Carbon steel non-stainless
total length 19.0 cm
Blade length 8.5 cm corresponds to 3.25 inches
Blade shape degree cut
Blade material Carbon steel, non-stainless
Hardness 56-57 Rockwell
Style Zöppken
Type of grind Solingen thin grind, finely pierced
Handle material cherry wood, double riveted with brass
Manufacturer Friedr. Herder Abr. Sohn, Solingen, Germany
Special feature decorated blade with the pikas
Packaging Gift box of the manufacturer
Search words degree cut, kitchen knife, classic medium, carbon steel, non-stainless, fruit knife, chef's knife
The company Friedrich Herder Abraham Sohn GmbH is a cutlery company from Solingen. It is active both domestically and heavily in exports. One of the company's trademarks since 1727 has been "Pik As
Friedr. Herder Abr. Sohn has been manufacturing knives, scissors and tools for a wide range of applications since 1727. Traditional manufacturing techniques combined with constant further development bring our products to top quality and long-lasting sharpness.
On 27 February 1727, Peter Herder took over the trademark Schoppenass (= "Pik As") and had this registered in the roll of marks of the Solingen Court of Knifemakers.
This Product was added to our catalogue on 17/02/2023.
Hersteller
FRIEDRICH HERDER
Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH- Ob. Dammstraße 18, 42653 Solingen- 0212 230220
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.