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 KAI Series SHUN PRO SHO Yanagiba knife 27 cm

Model: VG-2006
Manufacturer:
KAI
More products of: KAI
 KAI Series SHUN PRO SHO Yanagiba knife 27 cm
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 KAI Series SHUN PRO SHO Yanagiba knife 27 cm Item no. VG-2006

Overall length 40.5 cm
Blade length 27.0 cm equals 10.75 inches
Blade material A-10 forged, stainless
Blade shape Yanagiba
Blade thickness 3.1 mm
Blade height 4.0 cm
Hardness 61(±1) Rockwell
Type of grind 45° one-sided
Handle length 12.2 cm
Handle material Pakka wood in black colour, end cap, chestnut shape
right-handed
Weight 198 grams
Manufacturer KAI, Japan
Hand wash is mandatory
2019 German Design Award Special Mention
1 x chef's knife
Search words Yanagiba knife, sashimi knife, sushi knife, slicer, carving knife, carchelard

At the Japanese manufacturer KAI, SHUN stands for the best. The SHUN PRO SHO series is dedicated to professional continuous use with five traditional Nippon blade shapes. As the typical chestnut contour of the handle is asymmetrical on one side, it can only be used by right-handed users. Left-handers will have to let themselves be cooked. Pakka is a wooden core veneered with a more noble type of wood in black. The tang of the forged knife steel runs through the entire handle, which is decorated with a stainless steel cap at the end. The materials are processed seamlessly.
YANAGIBA refers to a willow leaf. It stands for a slicing knife with a long, narrow blade for making wafer-thin cuts for sashimi and sushi. The flat blade is hollow-ground, creating an air cushion between the steel and the food being cut. This is accompanied by a flat, albeit high, cutting edge which reduces friction.
The Damascus is decorated with KrickelKrackel. Japanese, of course. KlickelKlackel, in other words.
Questions?
Susann Frécôt
kontakt@scharferladen.de
This Product was added to our catalogue on 29/06/2021.

Hersteller

KAI
KAI EUROPE GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen, Deutschland
Geschäftsführer: Koji Endo, Hiroaki Endo, Takeshi Kuraku
Telefon: +49 (0)212-232380- E-Mail: info@kai-europe.com
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GEFAHR von Schnitt- und Stichverletzungen:
Bei der Arbeit mit Messern stets konzentrieren. Niemals die Klinge anfassen, sondern immer den Griff. Messer immer mit der Schneide nach unten tragen und vom Körper weghalten. Prüfen Sie die Schärfe nur am Schneidgut, nicht mit der Hand. Verwenden Sie stets gut geschärfte Messer und geeignete Schneidunterlagen.Achten Sie auf ausreichend Abstand zu anderen Arbeitsplätzen. Verwenden Sie bei Bedarf Schutzausrüstung und sichern Sie das Schneidgut. Legen Sie Messer nur an festgelegte Plätze und lassen Sie es niemals achtlos liegen. Bei einem fallenden Messer nicht nachgreifen. Bewahren Sie Messer in Messertaschen oder -haltern auf.Laufen Sie niemals mit einem ungeschützten Messer. Kontrollieren Sie das Messer regelmäßig auf Schäden und stellen Sie bei Mängeln die Arbeit ein. Schärfen nur durch erfahrene Personen.
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